Skrivgruppen Sällsamt är fyra författare som träffas regelbundet och diskuterar skrivande, kritiserar texter, prövar idéer, pratar konstigheter och sist men inte minst dricker te.

Vi var tre som bildade gruppen våren 2012. Alla hade skrivit länge, men produktiviteten hade varierat. Skrivgruppen bildades dels för att ge oss en knuff att skriva mer, dels för att öka kvaliteten på det vi skriver genom att hjälpa varandra med feedback i alla stadier av textskapandet. Men också för att skrivande är ganska ensamt. Det är oerhört inspirerande att få diskutera skrivande med likasinnade.

När vi hade hållit på i snart ett år kände vi att det kunde vara kul att dela med oss av våra funderingar. Därav denna blogg. Förhoppningsvis kan den inspirera andra att bidra med tankar, eller till och med att ta tag i sitt eget skrivande.

Välkommen till vår blogg!

Vilka är vi då?

Maria Karlberg

Kommunikatör och copywriter med språket som leksak och yrke. Skriver alltifrån informations- och storytellingtexter i jobbet till sångtexter för studentspex till noveller och romaner. I det skönlitterära skrivandet blandar jag gärna genrer, men fantastik är en röd tråd genom en stor del av produktionen. Bästa skrivplatsen är hemma, en helgförmiddag, med en kopp te inom räckhåll. Sådana förmiddagar är sällsynta sedan jag blev mamma 2013, men jag försöker i alla fall skriva en stund varje kväll och lyckas de flesta kvällar. Tidigare författarmeriter inkluderar en finalplats i SVT:s tävling Slutet på historien, medverkan i böckerna God jul och Getingfällor och norsk karaokeEget förlag (alltså inte mitt eget förlag. förlaget heter så) och Tage Danielssons Vänners stipendium 2007 för insatser som manus- och sångtextförfattare i Linköpings studentspex.

Sara

Ägnar dagarna åt att skriva datorkod och nätterna åt att läsa och skriva skönlitteratur. Skriver gärna i olika genrer, men har erkänt svårt att hålla mig i den realistiska fållan. Skriver bäst när jag egentligen borde göra något annat eller kämpar mot en omöjlig deadline. Lugna, lediga helgförmiddagar blir det däremot inte ett ord skrivet.

Thomas Årnfelt

Romandebuterade 2015 med ”Incidenten i Böhmen” på Undrentide förlag. En tjeckisk översättning av Incidenten i Böhmen är planerad till 2017. har på Undrentide också gett ut enovellen ”Elden”. Håller ofta till i gränslandet mellan historisk miljö och fantastik, men skriver även SF – och annat – när andan faller på. Bidrog till exempel med en science fiction-novell i Catahyas antologi ”Magiker och Maskiner” som kom ut 2014. Har också skrivit en barnbok som kommer publiceras på Sofi Poulsen förlag hösten 2017.
Skrev under debutantåret på Debutantbloggen, och har en egen sida här.

Sara Läthén

I vardagen blir det kortare stunder som för mina skrivprojekt framåt, när barnen lagt sig eller en stund på lunchen från jobbet som kommunikatör – oftast den varmare delen av året när jag tar med min dator till parken en stund. Och inte minst skrivkvällen varje vecka med det här sällskapet. På ledigheter i naturen fyller jag anteckningsböcker med idéer och tankar till skrivandet eller så skriver jag i datorn om den är med. Passar gärna på att skriva när jag reser och skärmar av omgivningen med musik i hörlurar. Inspireras av fantastik men också av att ta del av andra som skriver och hur de gör. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: