Greider och jag och de avsiktslösa orden

Som sagt, det blir inte mycket skrivtid för mig nu och de nyskapande idéerna tar sig inte heller riktigt igenom småbarnssömnbristdiset. Därför blir jag glad när jag i senaste Språktidningen läser en intervju med Göran Greider som slår ett slag för det avsiktslösa skrivandet.

Det är ett nytt namn på ett för mig välkänt fenomen, något jag har ägnat mig åt med jämna mellanrum och sparat på datorn under rubriken ”kladd” och dagens datum. Jag skriver bara ner vad som faller mig in, utan plan eller syfte. Göran Greider gör detta varje dag.

– Att låta de avsiktslösa orden rinna ut genom fingrarna är frigörande, ja, terapeutiskt, säger han.

Och det är ju faktiskt en form av skrivande jag kan ägna mig åt även nu, har jag kommit på. Som skalövningar för den litterära rösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: