”Den var faktiskt bra”

Jag är en tämligen passiv medlem i communityn Catahya. Dvs jag brukar gå in och läsa lite där ibland, men jag vill inte påstå att jag är direkt bidragande. För ett år sen var jag inne och såg att de skulle sätta ihop en ny fantasy- och SF-antologi. Så jag tänkte att det vore ju kul att bidra till.

Därför skickade jag in av mina SF-noveller dit, då jag tyckte att den passade hyfsat inom temaramen.

Sedan har arbetet med antologin av lite olika skäl såvitt jag förstått dragit ut på tiden, men nu verkar det vara på gång med full fart igen. Och häromdagen fick jag ett mail som sade att min novell kom med. Jättekul tycker jag! Fick en del feedback också givetvis, vilket alltid uppskattas. Den skojigaste kommentaren tyckte jag var den som är citerad i rubriken. Vet inte om testläsaren hade extremt låga förväntningar på just min text, eller om denne läst något tråkigt innan,  eller om det bara var ett sätt att uttrycka sig, men hur som helst… Jag tar all feedback jag får 🙂

Så nu ska jag småfixa lite med texten, och sedan kommer antologin förhoppningsvis ut runt årsskiftet. Ser verkligen fram emot att få läsa de andra bidragen.

 

9 kommentarer
 1. Peo sa:

  Grattis! 🙂

  • Thomas sa:

   Tack! (Dina kommentarer hamnade i spamfiltret av någon anledning – tog ett tag innan jag såg det…)

 2. Peo sa:

  Grattis! Jätteroligt 🙂

 3. Grattis, verkligen roligt att höra! 🙂
  Och vilken märklig kommentar. Det låter nästan som om vederbörande inte gillar att läsa SF i vanliga fall, men i så fall verkar det ju väldigt konstigt att vara testläsare till just en SF-antologi…

  • Thomas sa:

   Tack!
   jag väljer att tolka det enbart positivt. 🙂 Och det är ju min tolkning av den text jag läser som är intressant, eller hur? 😉

   Kan ju vara så också att läsaren faktiskt är mer intresserad av Fantasy – iom att det var en Fantasy- och SF-antologi. Eller som sagt bara ett sätt att uttrycka sig. En annan kommentar var något i stil med ”Ren och klassisk” – vilket känns väldigt bra, då den i grund och botten är en text inspirerad bland annat av Asimovs ”Nightfall”, så just ”klassisk” var ju något jag eftersträvade när jag skrev den.

   • Det gör du rätt i! 🙂

    Det låter spännande! När kommer antologin? Jag måste erkänna att jag är ganska så nyfiken på att få läsa någon av dina texter, eftersom jag gillar hur du skriver här på bloggen.

    Så kan det förstås vara, att det var någon som framför allt gillar fantasy, men personligen har jag lite svårt att förstå folk som kategoriskt gillar/inte gillar vissa genrer. En bra text är väl en bra text? Sedan finns det stilgrepp som jag gillar/inte gillar, men sådana kan ju dyka upp överallt. Dessutom är ju fantasy och SF så extremt breda genrer. Var går gränsen? Och var går gränsen till en ”vanlig” roman? Det finns ju synnerligen realistiska böcker med små fantastikinslag, vissa hamnar på ena sidan gränsen när de ska kategoriseras, andra på den andra.

   • Thomas sa:

    Jag vet inte riktigt när den kommer. Tror det är ett par månader kvar.

    Jättekul att du vill läsa något!!! Skall givetvis hålla bloggen uppdaterad med när den kommer ut. (Eller om skrivgruppens gemensamma antologi blir utgiven)

    Jättespännande fråga du ställer. Var drar man gränsen? Nästan värt ett alldeles eget blogginlägg känner jag… (Mycket av det jag skriver befinner sig precis i det gränslandet. Är det då fantastik eller inte? Bra fråga…)

   • Ja, definitivt värt ett eget inlägg. Och det är spännande med sådan litteratur som rör sig just i de där gränslanden. Det är ofta sådana böcker som blir sina alldeles egna tycker jag. Som en av mina favoriter ”Momo eller kampen om tiden” av Michael Ende. Är det fantastik? Ungdomsroman? Vuxenroman? Fabel? Saga? Allegori? Ja. Lite av alltihop. Men är det fantasy? Det är inte så likt särskilt många andra fantasyromaner, men har ändå tydliga fantasy-inslag. Och någonstans mitt i alltihop blev boken i sig själv viktigare än sin genre.

    Jag ser fram emot att läsa, på det ena eller andra sättet. 🙂

   • Thomas sa:

    Håller med fullständigt. Ska försöka hitta tid att sammanfatta min tankar kring det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: