Kan en liten dikt göra någon skillnad?

För ett tag sedan låg jag bredvid Lilla när hon skulle sova och tänkte på klimatmötet. Sedan kunde jag inte somna så jag skrev en dikt i stället:

Meeting in Paris

Leaders, please: Be great. Be brave.
This frail world is yours to save.
Time is short and storms will rise.
Leaders, please: Be great. Be wise.

There’s a child asleep in bed,
velvet cheeks and silken head.
For her sake, I humbly say:
Find solutions. Find a way.

Leaders, if you don’t, she’ll pay.

Jag lade ut den på Facebook där den delades och lajkades och kommenterades i uppmuntrande ordalag, vilket var jätteroligt (särskilt när jag jämfördes med en av mina stora förebilder, Neil Gaiman – då rodnade jag).

Nu verkar spridningen ha mattats av och jag kan inte låta bli att undra – nådde den hela vägen till Paris och till någon som faktiskt har något att säga till om? Jag tror egentligen inte det. Men man kan ju hoppas.

2 kommentarer
  1. Oj, vad fin! Och vad fint att den fick lite vingar av facebook. Jag missade den förstås eftersom jag inte varit på facebook på flera veckor. Kanske nådde den inte ända till Paris (fast vem vet?) men den kanske nådde en hel del vanliga människor som fick sig en tankeställare eller bara lite inspiration och extra incitament att fundera över val i vardagen som vi vanliga människor gör. Och det är ju inte så illa, i så fall 🙂

    • Maria sa:

      Det är det verkligen inte. Du har alldeles rätt som vanligt, min kloka vän 🙂 (Och roligt att du tyckte om dikten.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: