Skriver ni mer eller mindre på sommaren?

Nu har jag haft semester i två veckor och kan konstatera att jag har lyckats hyfsat med att hitta skrivtid. Dock har det blivit lite mindre än till vardags, av två skäl: ackumulerad trötthet från arbetsåret som tog ut sin rätt under de första kvällarna, samt att lite mer kvällstid än vanligt går åt till sociala aktiviteter. Det sistnämnda är ju självvalt och väldigt trevligt och jag tänker inte stressa upp mig om jag inte lyckas klara min halvtimme om dagen under ledigheten.

Jag känner väl igen mig i det som Sara L skrev för ett tag sedan, att innan jag fick barn var sommaren och semestern årets höjdpunkt när det gällde skriv- och lästid. Men nu är det som sagt lite andra förutsättningar.

Hur är det för er andra: skriver ni mer eller mindre på sommaren? (Eller är det ingen större skillnad?)

9 kommentarer
 1. Som du förstår har jag en liknande upplevelse som du har, jag förmodar att det är så för de flesta småbarnsföräldrar 🙂 Men skillnaden blir ju större för mig också eftersom jag ju är mer eller mindre ledig på vanliga vardagar, och då har ganska mycket skrivtid (som jag i och för sig inte alltid skriver så mycket på, men i alla fall, möjlighetens finns på vardagar, men inte på semestern). Ser väldigt mycket fram emot att barnen ska komma igång med dagis och förskoleklass. Vilken hemsk mamma jag är! :S

  • Maria sa:

   Nej, det tycker jag inte 🙂 Det stämmer nog att de flesta får mindre tid till skrivande när de får barn. Kanske ett bra sätt att mäta hur hängiven man är – om man fortsätter pussla in det i en mer pressad vardag vill man ju verkligen skriva.

 2. Thomas sa:

  Varierar. Jag hade en vecka nu när vi var hemma igen innan semestern slutade när jag gick upp och skrev på morgonen, och sedan ägnade mig åt andra saker på resten av dagen. blev väl i snitt 6-700 ord per dag. Hade gärna haft fler sådana veckor. Innan dess var det för intensivt resande för att jag skulle hinna skriva något. Men jag fick i alla fall besökt ett par platser i researchsyfte… 🙂

  • Maria sa:

   Research är ju också en viktig del av skrivandet och i ditt fall gissar jag att just den var lättare att få till under semestern 🙂

   • Thomas sa:

    Ja man får ju passa på liksom. Dessutom besökte jag ju lite ”gamla bokplatser” också. Vi körde Italien – Böhmen, via alperna och upp genom Bayern…

 3. Carola sa:

  Jag kastade mig över skrivandet när semestern påbörjades. Det gick trögt till en början men nu har jag flow så fort jag sätter mig ner. Med familj är det svårt att få till skrivtid efter en arbetsdag men nu när barnen är mer självständiga och semestern är fri utan större aktiviteter så går skrivandet med flygande fläng 🙂

  • Maria sa:

   Härligt 🙂

 4. Sara L sa:

  Känner igen att första lugnare stunderna på semestern gick åt till återhämtning från arbetsåret. Förstår att det varit en extra stor inställning för dig från mammaledig till att jobba igen. Så bra att du även passat på att umgås med nära och kära och inte har dåligt samvete för att dagliga skrivandet inte hinns med som vanligt. Imorgon ska vi möta upp med en av mina närmsta vänner och hennes familj som precis kommit till Visby, inte så långt ifrån där vi semestrar just nu. Ska bli lyxigt att få lite avslappnad tid ihop en bit ifrån vardagen. Eller så avslappnat det kan bli med alla våra fem barn omkring. 🙂 De brukar också ha väldigt trevligt ihop eftersom de är i samma åldrar och träffas emellanåt.

  När vi landat i Linköping igen för den här sommaren har jag några dagar kvar på semestern som resten av familjen ska besöka barnens farmor och farfar i Malmö ett par dagar. Just för att jag ska få skriva lite helhjärtat i fred hemma, ett nytt upplägg som vi inte gjort tidigare. Tidigare om åren när barnen varit mindre har sommarskrivandet mest bestått av datorn i knäet i bilen på bilresorna (givetvis när det inte är min tur att köra 😁), och småstunder vid havet med penna och block när barnen bygger sandslott och spelar strandtennis och liknande. Och vissa kvällar vid längre besök hos svärföräldrarna. Hittills på vår semester har jag hittat några stunder till skrivandet men mest använt det till att sammanfatta lite respons. Vilket också är väldigt givande!

  • Maria sa:

   Låter ju toppen med egen skrivtid hemma! Hoppas det blir lyckat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: