Research

Häromveckan var jag ute på en liten resa med familjen. Vi skulle till Örebro för att gå på middag på slottet – ni vet så där som man gör ibland…

Biltur med familjen bjuder på fantastiska möjligheter. Framförallt om man har förstående familj – vilket jag tycker följande dialog från hemresan illustrerar alldeles förträffligt:

”Pappa, ska vi stanna någonstans på vägen hem?”

”Ja, vi gör ett kort stopp i Pålsboda. Jag ska titta på högstadieskolan där.”

”Varför då?”

”Emma gick där.”

”Hon i pappas nya bok”, skjuter mamman in.

”Aha, ok”, svarar barnet som om det vore det naturligaste i världen.

Fotade en del på både dit- och hemvägen. Mest för att ha som stöd för mina mentala anteckningar. Insåg att jag måste skriva om en scen också i det som jag redan skrivit. Hjortkvarns skola har nämligen ingen slöjdbarack.

Hur som så var det väldigt givande. Jag har åkt de där vägarna massor gånger. Men att stanna. Gå runt. Känna. Tänka manuset på plats så att säga. Det gav massor. Precis som när jag strosade runt i Genua förra sommaren. (Annat manus). Eller ja, inte precis. Rätt stor skillnad på Hjortkvarn och Genua. Fast det finns italiensk glass på båda ställena!!!

Skickar med lite bilder från utflykten så att ni kan få se vad jag släpar med min familj på för platser:

2 kommentarer
  1. Sara S sa:

    Helt fantastiska miljöer. Ser fram emot att få läsa manuset.

    • Thomas sa:

      Visst är det. Vi får se vad jag lyckas få ihop av det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: