Skickat manus utan duns i brevlådan

Nu är det gjort. I går skickade jag mitt romanmanus till några utvalda förlag. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid att det numera är comme il faut att skicka till flera förlag samtidigt, men det snabbar onekligen upp processen.

En annan sak som jag inte riktigt har vant mig vid är att i princip alla vill ha manuset digitalt. Det är några år sedan jag sist höll på och skickade in och då skrev jag ut manuset, stoppade det i ett stort vadderat kuvert och åkte med det till brevlådan där det landade med en oåterkallelig duns. En av de första gångerna fick jag faktiskt en kompis att följa med för att bevittna och intyga att jag verkligen lade det just i brevlådan och inte slängde det i en papperskorg i ett anfall av tillfällig sinnesförvirring.

Det är mer praktiskt nu (man får till och med en bekräftelse på att förlaget tagit emot manuset), men lite saknar jag den där dunsen. När jag hörde den var det liksom på riktigt.

Hur som helst är det skönt att ha fått iväg romanen. Jag har spurtat på slutet för att hinna färdigt före semestern. Nu ska jag pusta ut och kanske skriva en novell. Jag har en idé till Skrivas stora sommartävling som jag skulle vilja utforska.

Trevlig sommar! Och om det är någon annan som håller på med inskick, med eller utan dunsar – lycka till!

7 kommentarer
 1. Å vad kul att du skickat in! GRATTIS!!! Ja, jag har ju aldrig skickat iväg något med en duns, men jag kan förstå din känsla av saknad, det är alltid trevligt med lite mer fysisk bekräftelse på saker. Håller tummarna nu! Kram!

  • Maria sa:

   Tack! Hittills har jag fått två standardrefuseringar, men det finns tre förlag kvar att hålla tummarna för. ☺️

 2. Johanna sa:

  Önskar dig stort lycka till! Vilken känsla! Hoppas att jag snart är där också – och bara för det ska jag sätta mig och skriva direkt!

  • Maria sa:

   Kul att du blev inspirerad, lycka till med skrivandet!

 3. Anna sa:

  Lycka till eM, jag håller båda tummarna för dig och ditt manus!

  Kan meddela att portfolios har samma ickeduns i sig. Känns också som att ett mail lättare kommer bort i mängden av andra mail, men samtidigt enklare för förlaget att skicka ut det till flera redaktörer samtidigt så tja, allt som allt är det nog en bra utveckling det där.

  • Maria sa:

   Tack, Anna! Och kul med nya apboken. Ser fram emot den. Ha en fin sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: