Antologin – vårt gemensamma projekt

När vi började ses i gruppen hade alla egna skrivprojekt på gång, både sådana som legat och grott länge och nyare idéer. Efter ett tag kom vi dock fram till att det skulle vara roligt med ett gemensamt projekt. Vid den tidpunkten höll vi allihop på med noveller med någon form av fantastikinslag och att det skulle bli en antologi med fantastiknoveller kändes därför logiskt.

Vi diskuterade lite olika upplägg. En idé var att alla skulle skriva en novell för varje årstid, en annan att vi skulle använda elementen (eld, jord, luft och vatten) som tema. Det vi till slut landade i var ett upplägg som vi har kallat då – nu – sedan. ”Då” är historisk fantasy, ”nu” är nutidshistorier, till exempel urban fantasy, och ”sedan” science fiction.

I upplägget ingår att alla ska bidra med minst en novell i varje kategori, vilket har inneburit olika utmaningar för oss gruppmedlemmar. För mig, som mest skriver i nutid, har det varit intressant att experimentera med SF och historisk kontext. Novellformatet innebär även möjligheter att krypa under skinnet på olika huvudpersoner – kvinnor, män, yngre, äldre – och testa olika stilar och tonfall i texterna.

Arbetet i gruppen har fått en extra skjuts sedan vi fick ett gemensamt mål i sikte, även om vi fortfarande har en del kvar att landa i. Vi har ännu inte kommit fram till om vi ska försöka få ett förlag att anta antologin eller satsa på att ge ut den själva. I vilket fall som helst blir det troligen e-publicering.

Snart tror vi att vi har kommit så långt att vi kan börja lägga ihop våra texter och se hur de funkar tillsammans. Det blir spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: