Vad är nu detta, och varför?

Vi kanske ska börja från början. Skrivkällaren bildades för snart ett år sedan och är egentligen en diskussionsgrupp om allt som rör skrivande. Som en syjunta om texter helt enkelt.

Det hela började ungefär vid den här tiden förra året. Eller långt tidigare om man vill se det så. Men vi håller oss till min historia, och då började det ungefär så här års förra året. Jag var hemma hos Sara och vi pratade skrivande. Sara nämnde i förbigående att hon sett en kurs i Fantasy-/SF-skrivande, och lite oväntat hade vi båda anmält oss på skoj innan dagen var slut. Vem vet, bloggen kanske får tillfälle att återkomma till själva kursen senare, men för den här historiens skull räcker det med att säga att Sara och jag började träffas halvregelbundet för att diskutera uppgifterna vi fick i kursen och varandras texter.

Veckorna gick och kursen tog slut. Det kändes lite tomt att inte diskutera texter med någon längre. Och det är här Maria kommer in i bilden.

Maria och Sara hade nämligen sedan länge haft en veckolig bok- och skrivkväll där de diskuterade böcker, texter, skrivande och livet. Den hade väl glidit bort lite från det ursprungliga temat under åren och blivit mer av en allmänsocial aktivitet.

Sara kom därför med förslaget att slå ihop aktiviteterna. Sedan dess har vi träffats en gång i veckan (ungefär, och inte alla tre alla gånger).  Vi har gjort en gemensam utflykt till SweCon i Uppsala och vi har, för att ge varandra en utmaning och för att ge novellskrivandet lite fokus bestämt oss för att skriva en antologi.

Och nu har vi skapat en blogg för våra individuella och gemensamma funderingar kring skrivande, författarskap och texter. Förhoppningsvis finns det fler än vi som kan ha glädje av dem. Så tänkte i alla fall vi…

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: