Gårdagens skrivgruppsmöte

Då vi haft lite sjukdom i gruppen var det ett tag sedan vi träffades. Det blev också ett lite annorlunda möte. Visst alla de vanliga elementen var med. Ingen textkritik denna gång dock då det inte funnits några nya texter att läsa inför mötet. Lite intressanta diskussioner om diverse blev det ändå, men framförallt handlade mötet om antologin.

Den är färdig…

Vi har arbetat igenom texterna ytterligare ett varv. Läst igenom den i sin helhet. Funderat över om alla texter skall vara i den, om de skall komma i den ordning de gör, om den håller, om den känns bra, haft testläsare på den.

Och ja, vi är överens om att den är klar att tas till nästa steg.

En oerhört skön känsla!

Lite extra skoj också att läsa ett manus som inte bara är ens eget. Att se ens egna texter blandade med de andras, och känna att det hänger ihop. Vi tänjer gränserna för vårt utstakade tema (vilket jag gillar) men jag tycker ändå att vi håller oss inom (de något uttänjda) ramarna vi satt ut, och att det finns ett flyt. Jag tycker blandningen gör det till något större än om det varit bara mina noveller. Lite mer utmaning att läsa kanske, men förhoppningsvis också lite mer givande.

Lite småplock kvar, visst. Men ändå; idén vi fick i somras blev till ett projekt, och nu sitter vi här med resultatet av det projektet.

Steg 1 på vårt gemensamma antologiprojekt är klart, och jag firar med ett glas mineralvatten på Arlanda…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: