Frågan är … När/var/hur skriver du bäst?

maria

Maria

Min favoritskrivmiljö är arbetsrummet hemma, en lugn, ledig morgon som får övergå i förmiddag. För att fundera ut nya idéer eller lösa problem fungerar raska promenader bra (fast då gäller det att ha med sig papper och penna). Tågresor är inte så dumma de heller.
Sedan beror det på vilken fas jag är i, har jag kommit in i ett flöde kan jag skriva nästan var som helst och så fort jag får en chans.
sara

Sara

De bästa texterna verkar jag få ur mig sent om natten, gärna med en deadline obehagligt nära. Eftersom jag har småbarn så brukar det dessutom ofta vara med minstingen oroligt sovande bredvid eller på mig. Framåt småtimmarna har jag inga skrivhinder kvar, då går jag på koffein och desperation (så mycket mer användbart än inspiration).
Och nästa dag – med högst ett par timmars sömn i kroppen – då är jag fullkomligt lycklig.
thomas

Thomas

På söndagsmorgon – när resten av familjen ligger och sover. Med en kopp te nära till hands.
Annars har jag alltid en dator med mig, så att jag kan slå mig ner en stund och skriva om jag får en möjlighet. Gärna på ett fik. Man får ta de tillfällen som bjuds helt enkelt.
1 kommentar
  1. Kul att läsa vad som funkar för er! Personligen är det tyvärr så att frågorna ”var/när/hur skriver du bäst?” och ”var/när/hur skriver du oftast?” har olika svar.

    Bäst: i ett tyst och ensamt rum, men där det finns människor jag tycker om i närheten. Gärna hemma hos någon av mina skrivande vänner. Det är fantastiskt att skriva och veta att på andra sidan en vägg, eller nedanför en trappa, sitter någon annan som också skriver. Gärna mycket sammanhängande tid. Mitt andrahandsval blir på café.

    Oftast: På tåg. Inte så långa stunder i taget. Fast på senare tid har det blivit mer skrivtid på café än förr, så jag håller nog på att jobba mig närmare mitt ”bäst”-tillstånd. Sakta men säkert.

    Ha det fint!
    /Liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: