En oväntad skrivträff

Plötsligt händer det. Just när i alla fall jag hade gett upp angående möjligheten att samla oss alla tre i sommar lyckades vi. Väldigt trevligt och ganska produktivt, trots två småbarn som bidrog med diverse inlägg.

Antologin föreligger nu i en ny version och vi diskuterade olika möjligheter att ta den vidare. Så pratade vi lite om våra soloprojekt, även om ingen av oss skriver särskilt mycket just nu av olika anledningar.

Vi hade även en intressant diskussion om att skriva allt i en följd kontra att hoppa fram och tillbaka mellan scener. Vi föredrar alla tre att skriva sekventiella råmanus. För min del handlar det mycket om att jag upptäcker historien medan jag skriver. Om det är något skeende som känns tråkigt att berätta om brukar jag faktiskt utgå ifrån att det inte är så kul att läsa heller och försöka klara av det så fort som möjligt. Sedan handlar min redigering ofta om att gå tillbaka och bygga ut där jag märker att det behövs (eller mina testläsare påpekar det).

Och så drack vi te! Inte minst viktigt.

I augusti ska vi ses igen och då även försöka planera höstens träffar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: