Ibland så går det bakåt

Dagens ”word count” = minus ett helt kapitel.

Jaja.

Det var dessutom det enda jag lyckats producera i textväg på ett tag. Men det var helt enkelt inte bra nog. Jag har dock en plan för det, annars hade jag inte slängt det. Det hade kanske gått att få ok – men jag tror inte riktigt på det. Så nu skippar vi det och beger oss helt sonika in i framtiden i stället. Kapitlet får helt enkelt ha hänt utan att vi var med. Det gör totalt producerad textmassa i ”bok 2” betydligt mindre. Men samtidigt bättre. Hoppas jag.

Men det får bli en annan dag. En annan vecka troligen också. I morgon är det Kaninboken som gäller. En sista genomgång av den redigerade versionen, och sedan börja skriva följebrev. Därefter har slutredigeringsarbetet med M-boken, som ju faktiskt officiellt heter Incidenten i Böhmen numer, prioritet.

Först efter det kan jag börja bygga om mitt slängda kapitel.

Det tog lång tid att komma fram till beslutet. men det känns rätt nu när det är taget. Gäller bara att det blir så bra som jag har tänkt nu …

2 kommentarer
 1. Bra jobbat! Ibland är slänga det enda att göra med text som inte lyfter. Jag tror verkligen att det är bra. Tråkigt att det gått åt tid till att producera texten, men man lär sig ju på det. Inte bara skrivmässigt alltså, utan man lär sig om det man skrev – och om det nu är något som i andra boken ”redan har hänt”, så antar jag att du i alla fall vet exakt vad det var och hur det gick till. Och sånt är sällan i onödan.

  Vad är det för kanin-bok du ska skicka iväg? Jag måste helt ha missat att du jobbar på flera saker samtidigt. Spännande!

  /Linda

  • Thomas sa:

   Hej Linda!

   Tack för de uppmuntrande orden. Men ja, det var rätt beslut. Och helt bortkastat var det inte att skriva ner det. Mötet som kapitlet handlar om äger ju rum trots allt, bara det att det får ske ”utanför boken”. Det blev inte bra som det var. Det kommer att funka bättre med berättarperspektiv också på det här sättet – intalar jag mig i alla fall. 🙂

   Kaninboken – är/var ett vansinnigt kul projekt som jag skrivit lite om bland annat här: https://skrivkallaren.wordpress.com/2014/09/18/snalla-pappa-kan-du-inte-skriva-en-bok-at-oss/

   Det var inte tänkt som något som skulle gå till förlag egentligen, men jag blev rätt nöjd med den så jag skickade ut den på lite testläsning och enligt all feedback jag har fått så ”måste” jag göra något av den… 🙂

   Jag hoppas att någon vill ha den, för jag skriver gärna mer i den stilen…

   /Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: