Något slags sammanfattning av 2014

2014 blev ett lite konstigt år i skrivgruppens gemensamma historia.

Vi har inte haft så många gemensamma träffar i och med att livet kommit emellan lite. Inte så att det var oväntat eller oönskat, mer att vi befunnit oss i ett sådant läge att det varit svårt att få till regelbundna träffar. Sara och jag har försökt ses en gång i veckan för att skriva, eller i alla fall prata text och sedan har vi försökt få till en träff alla tre en gång i månaden eller i alla fall varannan.

Vi har inte haft några gemensamma projekt under huvuddelen av året som gått heller. Återigen enligt plan. Däremot har har vi spånat kring vad vi skulle kunna hitta på när vi får möjlighet.

SweCon åkte jag på helt själv – för första gången – och det kändes lite konstigt. Dock hade jag vansinnigt roligt där ändå – man behöver liksom aldrig vara ensam på ett SweCon.

Undertecknad hade tänkt åka på EuroCon, det var ju trots allt i Dublin, men ett bröllop kom ivägen så det blev aldrig så. Men vi lyckades få till en skrivgruppsträff i samband med Östergötlands bokmässa som vi besökte alla tre. Trevligt att sitta och diskutera skrivande i den miljön.

Vi skulle åkt på andra världar också, i alla fall jag och Sara, men Sara blev sjuk på natten så jag kom iväg ensam dit också. ”Stora bokmässan” var jag också på. Premiär för min del. De andra två är ju veteraner på området. Men den här gången var det bara jag…

Sara gick en kurs för Karin Tidbäck. Den hade jag gärna varit med på. Men det funkade inte. Och Maria kunde inte heller. Så det blev också en enpersoners gruppaktivitet.

Det viktiga är dock – inställda träffar, resor, och avsaknad av gemensamma projekt till trots – att gruppen har bestått. Vi har fortsatt att ses, om än lite oregelbundet. Och vi har alla producerat text. I lite olika omfattning både oss emellan och över tid, utifrån de förutsättningar vi haft. Själv skrev jag mest under sommaren till exempel. Trots att vi har fått skala bort aktiviteter från våra agendor har vi fortsatt att kämpa för att få till träffar. Vi har valt skrivandet framför andra ”privata” aktiviteter alla tre, och jag är ganska säker på att jag talar för samtliga när jag säger att vi trots allt är väldigt nöjda med det vi åstadkommit under året utifrån de förutsättningar vi har haft.

Nu skriver vi 2015. Jag tror att det blir ett bra skrivår. Jag hoppas få fart på min nyproduktion igen. Jag har dessutom en roman som skall ges ut, och med lite tur hittar jag någon som vill ge ut kaninboken. Förhoppningsvis skall vi kunna få till lite fler träffar. Och vad gäller SweCon borde det inte vara omöjligt att vi lyckas ta oss dit allihop…

2 kommentarer
  1. Maria sa:

    Med ”nästa år” menar jag förstås 2015. Har inte riktigt vant mig än.

  2. Maria sa:

    Jag är också hoppfull inför nästa år. Idéer saknas inte och med lite tur kan jag få loss mer skrivtid på kvällarna. Och visst ska vi gå på Swecon ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: