Skräckblandad panik

Och en hel del förtjusning.

Sitter på bussen på väg till Göteborg med ganska blandade känslor. Bokmässan har redan börjat, men jag åker först idag. Det gör att jag missade den dag på mässan som jag brukar tycka bäst om, torsdagen. Var tvungen att jobba, så det var inte så mycket att göra. men som sagt, torsdagen brukar vara den dag jag tycker allra bäst om på mässan.

Är som sagt splittrad. Dels på grund av att bokmässan rent tidsmässigt krockar med Fantasycon i England. En kongress som jag åkt på de två senaste åren och som är helt fantastiskt trevlig.

Men det är också andra saker. Jag älskar att träffa folk som skriver och/eller läser. Att prata böcker och skrivande. Och det finns det massor av tillfälle att göra på Bokmässan. Både spontanmöten och planerade. Bland de senare så ser jag verkligen fram emot en återträff med större delen av gänget som jag debutantbloggade ihop med.

Mitt problem är att jag inte är så bra på att hantera mycket ljud och stök och trängsel. Och det finns det gott om på bokmässan. Och innan jag kommit dit, och kommit in i det och fått träffa en massa härliga människor så är den känslan den som på något sätt har övertaget. Det kommer bli bra efter ett tag när jag kommit in, men samtidigt vet jag hur trött jag kommer bli av det.

jag kommer förmodligen komma hem som en urvriden tvättsvamp. Men en lycklig urvriden tvättsvamp.

För tre år sedan var jag på bokmässan påminde Facebook mig om igår. Då vaguebookade jag om en del möten. Ett av dem var med en viss förläggare som hade fått mitt manus och ville diskutera en eventuell utgivning. I år skall vi släppa uppföljaren på bokmässan. Det känns lite smått overkligt hela grejen.

Så kom gärna och hälsa på! Jag finns i Undrentides monter kl13-15 på lördag när vi firar nya boken (kom och fira med mig) och på söndag 14-15. Och så hänger jag säkert där en hel del annars också. Eller fånga mig i massorna på något av mässgolven och säg hej. (Eller i någon korridor där jag krupit undan för att ladda om lite).

4 kommentarer
 1. Maria sa:

  Hoppas det blev en bra release idag! Jag var där i tanken. 🙂

  • Thomas sa:

   Tack Maria,
   Det var trevligt, även om bokmässan just idag var ganska annorlunda

 2. Heja dig, Thomas. En hel del av oss som skriver kanske trivs allra bäst i lugnet, i tystnaden där vi skapar våra berättelser. Men precis såsom du beskriver så fint ger det ju också så mycket energi att umgås med andra som förstår, som skriver. Jag hoppas att allt går enligt plan och att du kommer hem full av energi för att skriva vidare på allt det som behöver bli skrivet… Lycka till!

  Ps. Jag har aldrig varit på Bokmässan men hoppas att kunna vara där nästa år.

  • Thomas sa:

   Tack Anni,
   Jag tycker verkligen samtalen är jätteroliga, men som sagt miljön runtomkring är ganska utmattande.

   Egentligen kanske jag trivs bättre på genrekongresser som Swecon, fantasycon och liknande där samtalet och mötet är mer i fokus. Men samtidigt går det rätt bra – man får hitta sina andningshål på en plats som bokmässan och ta små pauser här och där så går det bra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: