Vem är Hedvig Sjöblom?

Ok, jag erkänner direkt. Jag gör en del konstiga saker ibland.

En konstig sak jag har gjort är en ”NPC”-generator i Excel. Som namnet antyder har den med rollspel att göra, såna där man spelade på 80-talet med papper och penna och tärningar. (Jo jag vet att kulturen lever kvar, om än i väldigt liten skala – men det är en helt annan sak). Till ett av dessa spel (som vi spelade på 90-talet, och på tidigt 2000-tal för övrigt)  så gjorde jag ett litet hjälpmedel för att snabbt ta fram personer som mina spelare kunde stöta på när de vandrade runt på parisiska bakgator.

Den där prylen växte något och sedan evolverade den och blev något annat. Jag har, trots att vi inte spelat något på väldigt många år, fortsatt att pilla lite på excelfilen då och då. En sak jag lade till var en presentationsflik där man får en lite mer ”anpassad” bild av personen.

Det vettigaste användningsområdet för filen är att slumpa fram tidigmoderna europeiska namn när jag skriver något, men ibland roar jag mig med att slumpa fram en person eller två – bara för att fundera lite över vem de är, vilken historia man skulle kunna bygga kring dem och så vidare.

Så vem är Hedvig egentligen? Och hur kommer Sten in i bilden?

Hedvig

Sten

Vi kan ju direkt se (förutom det faktum att vikt/mått-grunkan är lite småtrasig) att hennes far måste vara omgift, eller att Hedvigs syskon egentligen bara är halvsyskon. Elak är hon också, men ogillar slagsmål… Och som sagt, hur kommer vår blyge vän Sten in i bilden?

Som sagt, tämligen nonsens, men ganska roligt. Och ibland hittar man guldkorn…

 

1 kommentar
  1. Thomas sa:

    En del av texten hamnade visst utanför när jag ”pdf-ade”… Men jag tror att det går att förstå i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: